Läsa bör man…

lördag, 16 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Igår slank jag in hos min absoluta favoritbutik, Söderbokhandeln på Götgatsbacken. Så fort jag har möjlighet går jag in där och köper en bok, för läsa bör man…annars…ja, ni vet. Det gäller att fylla på knoppen och tankeapparaten med nya intryck, formuleringar, åsikter, beskrivningar, utvikningar och berättelser. Tänk så långt man kan resa för några hundralappar, försjunken i en bok. Till världar, miljöer, tider och sammanhang som både finns och inte existerar. Att läsa är helt enkelt underbart. Och vuxen och ansvarstagande som jag är har jag för länge sedan slutat plåga mig igenom texter jag tycker är dåliga. Usla böcker läggs helt enkelt åt sidan. För tillfället verkar jag drabbats av någon slags tema-läsning. Lade nyligen ifrån mig Agneta Pleijels självbiografiska Doften av en man som berättar om hennes förhållande till männen – hur hennes längtan till och syn på mannen – lade sig i vägen för hennes egen vilja. En väldigt bra bok. Punkt. Nu går jag vidare till Åsa Mobergs självbiografi Livet som kommer att handla om samma decennier som Pleijels, samma arbetsplats (Aftonbladet) och delvis samma män kan jag tänka mig. Och tidsanda. 


Kommentera