Östgötateatern

onsdag, 30 augusti, 2017 av Camilla Thulin

Har gjort ett kärt besök på good old Östgötateatern i Norrköping, presentation av musikalen ”Camera” för verkstäder, kostym och mask. Sist jag jobbade på teatern var 2001 med en Sondheim musikal, ”Something happend on the way to Forum” tror jag att den hette. Väldigt kul att komma tillbaka efter 16 år. Många bekanta ansikten och nya sköna kamrater. Botaniserade på det stora kostymförrådet och valde tyger i det utomordentliga tyglagret. I ateljén är det full rulle, inför 4 premiärer. Härligt att se en fullt fungerande ateljé med skicklig personalstyrka och massor av jobb. Jag ser framemot att se Ingrid Bergmans och Anna Magnanis plagh växa fram i skrädderiet. Vi ska bl.a. göra en replika på Diors makalösa klänning ”Chérie” från 1947, till Anna Magnani. Kostymerna kommer att vara mer filmiska än teatrala. Åker regionaltåg hem utan wifi, så uppladdning av bilder är urusel, så de kommer när de kommer.

Ateljé och kontorshuset

Anna Magnani i Dior’s Chérie


Kommentera