Mer grönt mindre kött

lördag, 15 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Utan att diskuterat det, eller ens ägnat det särskilt djupa tankar, så har vår matlagning de senaste åren kommit att innehålla allt mindre kött till förmån för grönt och fisk. Och så ska det förbli. Själv längtar jag idag efter zucchinibiffar som jag gör så här:

  1. Riv 2-3 zucchinis grovt. Salta och lägg i press. Låt vila en timme. Pressa ur vattnet.
  2. Riv 1-2 morötter, finhacka vitlök – mängd efter smak.
  3. Finhacka mynta.
  4. Blanda allt. Torkad mynta fungerar fint. Addera ett ägg.
  5. Dofta över kikärtsmjöl pö om pö och rör tills du fått en fin smet. Salta och peppra. Låt vila.
  6. Stek plättarna i solrosolja.
  7. Servera med förslagsvis en klick gräddfil och kaviar, eller en tomatsallad.


Hungrig Kim. Föredrar kött förstås.

Kommentera