Chez Hamadi

tisdag, 30 maj, 2017 av Karina Ericsson Wärn

För ett år sedan, eller mer, stängde vår favoritkrog med couscous på menyn. Krogen i sig var inte mycket att hurra för, ett enkelt hål i väggen utan krusiduller. Men läget var perfekt, vid loppmarknaden vid Porte des Vanves. Och deras couscous, ja den var helt enkelt gudomlig. Den bästa vi ätit någonsin. Men så en dag var det stängt. Ingen förklaring gavs. Sedan dess har vi letat efter ett fullgott alternativ. Betat av den ena couscouskrogen efter den andra, och lämnat bordet besvikna. Och loppmarknaden har vi slutat besöka (kanske lika bra det, det börjar bli fullt med saker…). För varför strosa runt bland gamla prylar om loppmarknadsäventyret inte kan avslutas med en himmelskt god couscous? Men härom helgen, när himlen plötsligt öppnade sina portar och vi fick sicksacka hem via ett kvarter vi vanligen inte rör oss i så fångade jag i ögonvrån en liten couscous krog som såg ut att kunna vara något. Igår gick vi dit, till Chez Hamid på 12 Rue Boutebrie i 5e (en liten tvärgata till Boulevard Saint Germain mitt emot Musée Cluny) och åt den hittills bästa couscousen samt fick ett väldans trevligt bemötande. Och först bjöds vi på Chorba à l’agneau, en så kallad tunisisk soupe populaire som serveras när fastan under ramadan bryts. Med lite extra citron i så blev den väldigt god. Vi otrogna struntade förstås fullständigt i både profeter och regler kring solnedgångar och mumsade glatt i oss våra merguez med tillbehör fast att klockan bara var runt åtta på aftonen. Alkohol dracks också.

Kommentera