Läsarfråga om svart stretchbyxa

torsdag, 7 januari, 2016 av Oss Granntanter Emellan

14218416-XLOk4hBd

Från: Saralisa B Widing Ämne: Svarta stretchbyxor Meddelande: Hej! Tack för trevlig site där man kan lära sig mycket! Jag gillar att använda svarta stretchbyxor rätt mycket, men har problemet att de sällan håller färgen nån längre tid. De blir i bästa fall gråsvarta men ofta sådär fult blåsvart -blekta. Fattar ju att det ska vara någon form av syntet i mixen för att färgen ska sitta bättre, men det har ju nästan alla stretchbyxor och ändå tappar de färg fort. Vad ska man titta efter, ska man gå bara på pris och hoppas att det borgar för bättre kvalitet eller något specifikt i materialblandningen? Tacksam för hjälp!/Saralisa

Granntanterna svarar: Hej Saralisa! Tack för ditt mail. Stretchjeans i olika varianter tvättas ofta och då släpper färgen lätt, i synnerhet svart. Ska du ha färgbeständiga svarta stretchbyxor, ska de vara i syntet, det finns ju många sådana på marknaden. De urtvättade byxorna kan du alltid färga om i maskinen, Herdin och Nitor har bra färger. Du kan oxå tvätta dem i svart tvättmedel. Detta gäller alla svarta plagg med viscose och bomull, färga om helt enkelt. Hoppas mitt svar duger. Bästa, Camilla.

Kommentera

Lästips

Enkla nöjen

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 29 augusti, 2013

Accessoarer för herrar

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 13 november, 2013

Klä er enkelt

av Oss Granntanter Emellan måndag, 25 september, 2017

Storleken

av Oss Granntanter Emellan söndag, 5 maj, 2013

Kusin Thomas recept

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 9 april, 2014

Charlotte Birnbaum

av Oss Granntanter Emellan söndag, 16 juni, 2013

Skinnpaj

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 31 oktober, 2012

Hud och herrar

av Oss Granntanter Emellan fredag, 6 juni, 2014

Läsarbrev om shapewear

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 4 november, 2015

Fira jul i Paris

av Oss Granntanter Emellan söndag, 1 december, 2013
Bläddra i arkivet