Läsarfråga om svart stretchbyxa

torsdag, 7 januari, 2016 av Oss Granntanter Emellan

14218416-XLOk4hBd

Från: Saralisa B Widing Ämne: Svarta stretchbyxor Meddelande: Hej! Tack för trevlig site där man kan lära sig mycket! Jag gillar att använda svarta stretchbyxor rätt mycket, men har problemet att de sällan håller färgen nån längre tid. De blir i bästa fall gråsvarta men ofta sådär fult blåsvart -blekta. Fattar ju att det ska vara någon form av syntet i mixen för att färgen ska sitta bättre, men det har ju nästan alla stretchbyxor och ändå tappar de färg fort. Vad ska man titta efter, ska man gå bara på pris och hoppas att det borgar för bättre kvalitet eller något specifikt i materialblandningen? Tacksam för hjälp!/Saralisa

Granntanterna svarar: Hej Saralisa! Tack för ditt mail. Stretchjeans i olika varianter tvättas ofta och då släpper färgen lätt, i synnerhet svart. Ska du ha färgbeständiga svarta stretchbyxor, ska de vara i syntet, det finns ju många sådana på marknaden. De urtvättade byxorna kan du alltid färga om i maskinen, Herdin och Nitor har bra färger. Du kan oxå tvätta dem i svart tvättmedel. Detta gäller alla svarta plagg med viscose och bomull, färga om helt enkelt. Hoppas mitt svar duger. Bästa, Camilla.

Kommentera

Lästips

Lite om smycken

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 26 juli, 2017

Hallux Vulgus?

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 23 april, 2014

Goda Parisadresser

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 22 maj, 2013

Nu blir det reklam!

av Oss Granntanter Emellan måndag, 17 december, 2012

Mina bästa festtips

av Oss Granntanter Emellan söndag, 9 december, 2012

Luvtröjan

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 26 mars, 2014

Om det här med vikt

av Oss Granntanter Emellan söndag, 7 oktober, 2012

Kläder på jobbet

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 15 juni, 2017

Max 100 ml

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 12 februari, 2014

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 4 september, 2013
Bläddra i arkivet