Läsarfråga om svart stretchbyxa

torsdag, 7 januari, 2016 av Oss Granntanter Emellan

14218416-XLOk4hBd

Från: Saralisa B Widing Ämne: Svarta stretchbyxor Meddelande: Hej! Tack för trevlig site där man kan lära sig mycket! Jag gillar att använda svarta stretchbyxor rätt mycket, men har problemet att de sällan håller färgen nån längre tid. De blir i bästa fall gråsvarta men ofta sådär fult blåsvart -blekta. Fattar ju att det ska vara någon form av syntet i mixen för att färgen ska sitta bättre, men det har ju nästan alla stretchbyxor och ändå tappar de färg fort. Vad ska man titta efter, ska man gå bara på pris och hoppas att det borgar för bättre kvalitet eller något specifikt i materialblandningen? Tacksam för hjälp!/Saralisa

Granntanterna svarar: Hej Saralisa! Tack för ditt mail. Stretchjeans i olika varianter tvättas ofta och då släpper färgen lätt, i synnerhet svart. Ska du ha färgbeständiga svarta stretchbyxor, ska de vara i syntet, det finns ju många sådana på marknaden. De urtvättade byxorna kan du alltid färga om i maskinen, Herdin och Nitor har bra färger. Du kan oxå tvätta dem i svart tvättmedel. Detta gäller alla svarta plagg med viscose och bomull, färga om helt enkelt. Hoppas mitt svar duger. Bästa, Camilla.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Dold pärla i Stockholm

av Oss Granntanter Emellan lördag, 13 juni, 2015

Hår och herrar

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 11 juni, 2014

Grått är flott

av Oss Granntanter Emellan söndag, 16 december, 2012

Ännu mer om smink

av Oss Granntanter Emellan söndag, 6 januari, 2013

Madame Grès, del 2.

av Oss Granntanter Emellan måndag, 28 mars, 2016

Korven vs pastejen!

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 2 juli, 2014

Spenat på turkiskt vis

av Oss Granntanter Emellan lördag, 22 augusti, 2015

Möte med Chantal Thomass

av Oss Granntanter Emellan måndag, 27 augusti, 2012

Häng med till Turkiet

av Oss Granntanter Emellan tisdag, 17 februari, 2015

Bästa julklappen

av Oss Granntanter Emellan torsdag, 12 december, 2013
Bläddra i arkivet