I afton vaktlar

lördag, 21 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Förmiddagens iskyla byttes ut mot blöta. Återigen dränks Paris i regntårar. Arbetar vidare med olika modeuppdrag, ett involverar ett par mycket roliga modeskapare inom haute couturen. Och så handlas och lagas det mat. Ikväll blir det vaktlar med en druv- och portvinssås. Lätt som en plätt att göra. Vaktlarna binds upp, saltas och peppras, bryns, och får sedan steka färdigt i gryta. Druvorna puttrar i portvin, vaktlarna läggs i druvsåsen och får simma där en liten stund tills de blir klara. Allt enligt ett Bocuse recept, som jag modifierar lite genom att stoppa lite druvor inuti druvorna för att behålla fukten, och lite stekt kycklinglever för smakens skull. Serveras med potatisklyftor som kryddats med timjan och stekts i ugnen. I glasen en god Tautavel.











Kommentera