Spenat på turkiskt vis

lördag, 22 augusti, 2015 av Camilla Thulin
Den här rätten är förstås självskriven på listan över goda saker att duka upp med till en turkisk buffet.

 

Hack och fix hemma i Camillas kök i Turkiet.

 

Kokt spenat på turkiskt vis

Färsk spenat eller fryst helbladig spenat.

Koka spenaten i 2 liter vatten, för att slippa få den brunaktig.

Ha i lite salt, det skadar aldrig.

När spenaten känns krämig och mjuk i konsistensen, sila av kokvattnet och häll på kallt vatten. Detta för att bevara den gröna färgen.

Låt rinna av och lägg ut spenaten på ett fat.

Hacka några färska vitlöksklyftor, strö hacket över spenaten.

Strö lite havssalt över och ringla till sist en god olivolja över.

Dekorera med citron klyftor.

Låt stå en liten stund, så att smakerna gifter sig med varandra.

Kommentera

Lästips

Camillas lingonparfait

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Bardots rutor

av Camilla Thulin onsdag, 29 april, 2015

Klockor

av Camilla Thulin onsdag, 4 december, 2013

Den lilla svarta

av Camilla Thulin onsdag, 15 augusti, 2012

Bästa julklappen

av Camilla Thulin torsdag, 12 december, 2013

Korsetter & andra under. Del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 19 december, 2012

Stiltips till karlarna

av Camilla Thulin tisdag, 2 oktober, 2012

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

av Camilla Thulin onsdag, 4 september, 2013

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013
Bläddra i arkivet