Spenat på turkiskt vis

lördag, 22 augusti, 2015 av Camilla Thulin
Den här rätten är förstås självskriven på listan över goda saker att duka upp med till en turkisk buffet.

 

Hack och fix hemma i Camillas kök i Turkiet.

 

Kokt spenat på turkiskt vis

Färsk spenat eller fryst helbladig spenat.

Koka spenaten i 2 liter vatten, för att slippa få den brunaktig.

Ha i lite salt, det skadar aldrig.

När spenaten känns krämig och mjuk i konsistensen, sila av kokvattnet och häll på kallt vatten. Detta för att bevara den gröna färgen.

Låt rinna av och lägg ut spenaten på ett fat.

Hacka några färska vitlöksklyftor, strö hacket över spenaten.

Strö lite havssalt över och ringla till sist en god olivolja över.

Dekorera med citron klyftor.

Låt stå en liten stund, så att smakerna gifter sig med varandra.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016

BRUDAR

av Camilla Thulin söndag, 10 februari, 2013

Läsarfråga om stickat

av Camilla Thulin onsdag, 7 januari, 2015

Fort nyårsfin

av Camilla Thulin onsdag, 26 december, 2012

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin onsdag, 9 april, 2014

Ålderskris

av Camilla Thulin onsdag, 20 november, 2013

Skärp och midjor

av Camilla Thulin söndag, 26 maj, 2013
Bläddra i arkivet