Spenat på turkiskt vis

lördag, 22 augusti, 2015 av Camilla Thulin
Den här rätten är förstås självskriven på listan över goda saker att duka upp med till en turkisk buffet.

 

Hack och fix hemma i Camillas kök i Turkiet.

 

Kokt spenat på turkiskt vis

Färsk spenat eller fryst helbladig spenat.

Koka spenaten i 2 liter vatten, för att slippa få den brunaktig.

Ha i lite salt, det skadar aldrig.

När spenaten känns krämig och mjuk i konsistensen, sila av kokvattnet och häll på kallt vatten. Detta för att bevara den gröna färgen.

Låt rinna av och lägg ut spenaten på ett fat.

Hacka några färska vitlöksklyftor, strö hacket över spenaten.

Strö lite havssalt över och ringla till sist en god olivolja över.

Dekorera med citron klyftor.

Låt stå en liten stund, så att smakerna gifter sig med varandra.

Kommentera

Lästips

Haute couture, del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 13 mars, 2013

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013

Hängt Kött

av Camilla Thulin onsdag, 22 april, 2015

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013

Alexander McQueen del1/4

av Camilla Thulin söndag, 22 juni, 2014

Peeling och botox

av Camilla Thulin söndag, 2 mars, 2014

Jan Hietalas goda gurka

av Camilla Thulin lördag, 31 augusti, 2013

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012

Den inre resan

av Camilla Thulin söndag, 11 augusti, 2013

Åldersnojja

av Camilla Thulin söndag, 17 februari, 2013
Bläddra i arkivet