Aubergineröra

onsdag, 11 mars, 2015 av Camilla Thulin
Aubergineröra är gott. Passar bra till kyckling, fisk och grillade grönsaker. Receptet är hämtat från min och Uluc Telmens bok Meze Maritim. Men när du ändå är i gång, tredubbla satsen!

Eggplant

 

 

1 stor
 aubergine

1 msk
 tahini (sesampasta)

2 st
 grovt hackade vitlöksklyftor

0.5 st
 grovt hackad serranochili

Saften av 1/4 citron

0.5 dl
 matolja

0.5 dl
 olivolja

1 dl
 smulad fetaost

1 msk
 finhackad dill

5 st
 finhackade fefferonis

3 st
 skivor formbröd

 

Sätt ugnen på 225 grader, pensla den sköljda auberginen med olivolja.

Rosta auberginen högst upp i ugnen i ca 20-25 min. Vänd den ofta.

Låt svalna, och skala auberginen(spara vätskan som blir kvar av skalningen).

Kör auberginen och de övriga ingredienser till en jämn smet i en mixer på full effekt i ca 3 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ned dillen. Servera med olivolja.

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Traditionell kvinna

av Camilla Thulin söndag, 20 januari, 2013

Korven vs pastejen!

av Camilla Thulin onsdag, 2 juli, 2014

Skinnbyxan

av Camilla Thulin söndag, 8 september, 2013

Vad är stil för dig?

av Camilla Thulin onsdag, 17 december, 2014

Lite om celluliter

av Camilla Thulin söndag, 20 september, 2015

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Om att flyga med stil

av Camilla Thulin söndag, 18 november, 2012

Haute couture, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 6 mars, 2013

Dölj med concealer

av Camilla Thulin onsdag, 15 juli, 2015

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 19 maj, 2013
Bläddra i arkivet