Cooking Classes Bodrum

onsdag, 25 februari, 2015 av Camilla Thulin

Goddag! Inlägget nedan publicerade jag i min blogg juli 2014. I maj är det dags för matlagningskurs igen, tillsammans med er kära läsare! Häng med, mejla till info@granntanter.se så får du veta hur det är tänkt.

Idag har vi varit på turkisk matlagnings kurs hos vår väninna Asli. Det är alltid lika roligt. Man lär sig en hel del nytt och all mat känns extremt sund. Asli är oerhört noggrann med sina råvaror. Hon känner tanter i bergen, som plockar speciella gröna blad, köper bara ägg och kyckling från grannen. Här i Turkiet har kycklingar det lika uselt som i Svedala. I kött väg använder hon bara lamm, som är korrekt uppfödda och vildsvin på vintern. Här får man lära sig skillnaden på olivoljor, den som är gjord på gröna oliver ska användas till sallader och den som är gjord på svarta oliver ska man steka i. Idag lagade vi haricoverts, borlottibönor, spenat, specialsallad, aubergine, manti med lammfärs, friterade små kuvert med ost i och zucchiniblommor. Allt smakade finemang. Träffade även några sköna mattanter från Istanbul. Selin, som har matkurser i sin villa och Taciser – född och uppvuxen i Helsingborg – , som gör inköpen och matmarknads turer på den europeiska och asiatiska sidan, fina väninnor och kollegor till Asli. Aslis Cooking Class ska vi besöka på vår planerade matresa till Istanbul och Bodrum. Titta in på Aslis hemsida, www.cookingclassesbodrum.com.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Taciser

image

Selin

Kommentera

Lästips

Polon och Pucci

av Camilla Thulin onsdag, 16 januari, 2013

En minihistoria

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Den inre resan

av Camilla Thulin söndag, 11 augusti, 2013

Vaginal massage

av Camilla Thulin söndag, 23 februari, 2014

Karlar och klädkoder

av Camilla Thulin onsdag, 5 februari, 2014

Om smycken

av Camilla Thulin söndag, 30 december, 2012

Cocktailparty

av Camilla Thulin onsdag, 12 december, 2012

Skinnbyxan

av Camilla Thulin söndag, 8 september, 2013

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

God Parisadress

av Camilla Thulin söndag, 8 juni, 2014
Bläddra i arkivet