Osso Bucco serveras

tisdag, 6 januari, 2015 av Karina Ericsson Wärn

I afton bjuder maken på Osso Bucco. De härliga dofter som sipprat ut från köket har retat både nos och näsa hela dagen lång. Så här lagar maken sin Osso Bucco:

Kalvläggen (4 i det här fallet) brynes i en gryta i en mix av olivolja och smör, salta och peppra.

Ett par dl kalvfond tillsättes samt en dl vitt vin och två burkar krossad tomat. En bouquet garni tillsättes.

Justera sältan och peppra om det behövs. Låt köttet puttra en timme.

Finhacka morot, gul lök och stjälkselleri. Svetta hacket i lite olivolja.

När köttet kokat en timme tillsätts grönsakshacket.

Gör en gremolata, en mix av finhackad persilja och finrivet (tvättat) citronskal och en msk olivolja.

Servera Osso Buccon med kokt ris.

Precis innan Osso Buccon ställs fram rörs lite av gremolatan ned i grytan. Den som vill ha mer sprinklar lite över den egna tallriken.

God middag!

IMG_0325.JPG

IMG_0327-0.JPG

IMG_0328.JPG

IMG_0330.JPG

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera