Boktips för matglada frankofiler

torsdag, 20 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Igår bjöd som sagt maken på forell kokt i rosévin. Vansinnigt gott. Medan vi satt och åt var det en term inom matlagningen som vi inte hittade i minnets skafferi. Lätt ordnat. Vi plockar bara fram vårt lilla matlexikon: FRANSK ORDBOK av Mats Reidius utgiven av Natur och Kultur. I den finns allt man söker när det gäller råvaror och förfaranden. Som att guldfingersvamp heter MENOTTE och att MARYSE är den där skrapan som används för att få ut det sista ur bunkar eller kastruller. Och FENDOIR, det är naturligtvis en köttyxa. Är du matglad frankofil rekommenderar jag ett köp av denna excellenta bok. Kanske måste du ge dig ut på antikvariat.net

 

IMG_9721.JPG

IMG_9720.JPG

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera