Falsk Vitello Tonnato

onsdag, 3 september, 2014 av Camilla Thulin

Vitello Tonnato med ekologisk kyckling istället för kalv.

1 kyckling av det ekologiska slaget. Koka kycklingen med 2 tärningar kycklingbuljong och 2 lagerblad för att få lite smak. Koka kyckligen i 1-1,5 timme beroende på storlek. Låt kycklingen svalna, ta ur benen och skär upp den i fina bitar, lägg den på ett större fat.

Tonfisk sås:

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 4 sardell filéer
  • 2 äggulor
  • 2 matskedar kapris
  • Saften av ½ liten citron
  • 2 matskedar vitvinsvinäger
  • 1,5 dl olivolja – snäll
  • Salt och peppar
  • Lite stora kapris på kvist och klippt persilja för dekoration

Kör tonfisk, sardeller, äggulor, kapris, citronsaft och vinäger i en matberedare.

Det ska bli en tjock smet. Ringla sedan sakta ner olivoljan, det ska bli en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar efter behov.

Häll tonfisksåsen över kycklingen, dekorera med kapris, klippt persilja och några citronskivor.

Servera gärna med favoritpastan eller grönsallad med ruccola, röd mangold och lite bruten romansallad eller båda två.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Kostymskolan, del 1

av Camilla Thulin onsdag, 14 augusti, 2013

Schiaparelli och Farida Khelfa

av Camilla Thulin onsdag, 24 september, 2014

Vi ses i Krakow!

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Negresco

av Camilla Thulin söndag, 9 februari, 2014

Designern Ida Sjöstedt bestulen

av Camilla Thulin torsdag, 6 mars, 2014

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin lördag, 21 november, 2015

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012

Goda Parisadresser

av Camilla Thulin onsdag, 22 maj, 2013

Om att flyga med stil

av Camilla Thulin söndag, 18 november, 2012

Res med oss!

av Camilla Thulin fredag, 14 november, 2014
Bläddra i arkivet