Falsk Vitello Tonnato

onsdag, 3 september, 2014 av Camilla Thulin

Vitello Tonnato med ekologisk kyckling istället för kalv.

1 kyckling av det ekologiska slaget. Koka kycklingen med 2 tärningar kycklingbuljong och 2 lagerblad för att få lite smak. Koka kyckligen i 1-1,5 timme beroende på storlek. Låt kycklingen svalna, ta ur benen och skär upp den i fina bitar, lägg den på ett större fat.

Tonfisk sås:

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 4 sardell filéer
  • 2 äggulor
  • 2 matskedar kapris
  • Saften av ½ liten citron
  • 2 matskedar vitvinsvinäger
  • 1,5 dl olivolja – snäll
  • Salt och peppar
  • Lite stora kapris på kvist och klippt persilja för dekoration

Kör tonfisk, sardeller, äggulor, kapris, citronsaft och vinäger i en matberedare.

Det ska bli en tjock smet. Ringla sedan sakta ner olivoljan, det ska bli en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar efter behov.

Häll tonfisksåsen över kycklingen, dekorera med kapris, klippt persilja och några citronskivor.

Servera gärna med favoritpastan eller grönsallad med ruccola, röd mangold och lite bruten romansallad eller båda två.

Kommentera

Lästips

Bardots rutor

av Camilla Thulin onsdag, 29 april, 2015

Alexander McQueen del 3/4

av Camilla Thulin söndag, 6 juli, 2014

Klä er enkelt

av Camilla Thulin måndag, 25 september, 2017

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014

Läsartävling

av Camilla Thulin söndag, 18 augusti, 2013

Bästa håret

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

av Camilla Thulin onsdag, 4 september, 2013

Kusin Thomas Recept

av Camilla Thulin söndag, 11 maj, 2014

En varuhusdoldis

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012

Kycklingrecept

av Camilla Thulin söndag, 31 mars, 2013
Bläddra i arkivet