Hôtel Relais Saint-Germain

onsdag, 27 augusti, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Sommar som vinter, lunch som middag, i regn som i snö, ringlar sig kön lång till restaurangen Le Comptoirs bord. Att hälften av borden står utomhus, hindrar ingen från att vänta. Den som väntar på något gott heter det ju, och en måltid från Yves Camdebordes kök är onekligen en smakupplevelse.

hotel-relais-saint-germain

Det fiffiga med Le Comptoir är att kocken Yves Camdeborde tillsammans med sin hustru Claudine också driver hotellet som restaurangen ligger i. Hotellet håller precis samma klass som maten, det vill säga den högsta. Rummen är så där klassiskt franska som man föreställer sig ett Parishotell av klass, med tygklädda väggar, en mix av stilmöbler och nytt, gamla takbjälkar och dramatisk ljussättning. Vackrast är kanske deluxerummet ”Casanova” inrett i olika blå toner. Duon Camdeborde lämnar inget åt slumpen, således innehåller roomservice-menyn mat som går att äta med enbart en hand, medan man ligger i sängen. Perfekta adressen, för den som vill äta gott, utan att lämna hotellet ens för ett ögonblick. Men smakar det, så kostar det.

9 carrefour de l’Odéon, 75006 Paris. Tél: +33 (0)1 42 27 07 97
www.hotel-paris-relais-saint-germain.com
Prisbild: Från 285 Euro

Kommentera

Lästips

Klänningen, del 2.

av Karina Ericsson Wärn söndag, 21 april, 2013

Den lilla svarta

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 15 augusti, 2012

Capribyxan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 5 juni, 2013

Karlar med stil (2)

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 15 oktober, 2014

Måttbandet

av Karina Ericsson Wärn söndag, 21 juli, 2013

Dietrichs herrbyxa

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 26 juni, 2013

Flyga med hund

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 20 januari, 2016

Chanelikoner

av Karina Ericsson Wärn lördag, 15 augusti, 2015

Läsarbrev

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 januari, 2014

Känslig hy?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 juli, 2015
Bläddra i arkivet