Lagar redan middag

måndag, 28 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Imorse vaknade jag på uruselt humör. Anledning: ätit urkassa måltider två dagar i rad. På krogen. Men idag skall det bli ändring. Nu ställer jag mig själv vid spisen. Till kvällsmål tänker jag servera endiver med roquefortost som apptitrerare, droppar en lättvinägrett över alltihop. Till varmrätt blir det en slags boeuf bourgignon. Lite bacon och serranoskinka ligger i en marinad av konjak, timjankvistar och vitlök. I en marinad av rödvin, schalotten, timjan och svartpeppar ligger kycklingbitar. Sprider väldoft genom att försteka hela champinjoner och slantade morötter. Svampen får sällskap av vitlök mot slutet. Nu får allt stå till klockan 16 ungefär, då fortsättning följer.

20140728-142448.jpg

20140728-142453.jpg

20140728-142456.jpg

20140728-142503.jpg

20140728-142500.jpg

Kommentera