Lagar mat del 2

måndag, 28 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Haha. Läste mitt eget tidigare inlägg. APPtitretare. Tydligen app-skadad. Nåja. Och boeuf? Det är ju snarare en Coq au vin det handlar om. Nåja. Har lagat bort mitt dåliga humör vid spisen. Brynt bacon, skinka och kyckling och kokat ur pannor med rödvin och kycklingfond. Rivet pyttelite muskot över anrättningen. Naturligtvis tagit reda på timjankvistarna från marinaden, de lindades in i purjo tillsammans med lagerblad. Och så ett koksnöre runt paketet, bara att lyfta upp när grytan är klar. Kycklingen fick koka i marinaden/buljonen ungefär en halvtimme. Sedan blev det dags för Kimpromenad. Hemma igen skjutsades de slantade stekta morötterna i grytan kokelikok 10 minuter. Precis innan servering åkte de vitlöksfrästa champinjonerna i. Serverade grytan med kokt potatis. Till dessert blev det Eclair med chokladsmak. Humöret återställt.

20140728-183928.jpg

20140728-183934.jpg

20140728-183938.jpg

20140728-184855.jpg

Kommentera