Gachpazo och Chanel

torsdag, 17 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Idag blir det lika varmt som igår. 32 grader cirkus. Gäller att äta vettigt, samt inte minst dricka förstås – när graderna stiger. Ställer avsvalnat kaffe i kylen så att jag kan få mig en riktigt iskall espresso med lite mjölk i när jag behöver piggas upp. Och till lunch blir det den evigt återkommande sommarsoppan: gachpazo. Den blir lite olika varje gång. Idag har jag mixat 2/3 skalad gurka + en halv orange paprika (kvar från gårdagens spanska omelett som vi åt på kvällen) + en halv gul paprika + 12 tomater av modell större cocktail + 2 vitlöksklyftor. Saltat och pepprat samt haft i en skvätt vit balmsamvinäger. Viktigast är att låta soppan stå i kylen innan den skall ätas, då gifter sig smakerna med varandra. Vid servering ringlar jag i lite olivolja, och dekorerar med vad jag har…idag blir det paprika+gurka+skinka. Har man bröd över kan ett par rostade krutonger eller en liten stekt skiva bröd bli fint till. Eller ett hackat ägg! Man tager vad man haver efter tycke och smak. Före lunch blev det en kort promenad runt kvarteret som rustar sig för värmen. På gården springer Chanel, conciergens nya lilla vovve. Kim tycker hon är så liten att han inte riktigt vet hur han skall förhålla sig till denna minidam.

20140717-114934.jpg

20140717-114945.jpg

20140717-114938.jpg

20140717-114952.jpg

20140717-115002.jpg

20140717-120055.jpg

Kommentera