Man tager vad man haver

söndag, 1 juni, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Jag tycker om utmaningen som uppstår när man tittar in i ett tillsynes tomt kylskåp, och ändå lyckas få ihop en middag. Ikväll råder verkligen konceptet ”Man tager vad man haver”. Visst, jag skulle kunna slinka ned i affären och handla både kött, fisk och massor av annat, eller sätta mig på någon av söders alla krogar. Men nej, jag ids inte idag. Antar hellre utmaningen att laga något åt mig själv av ingenting. Sagt och gjort.

I kylen fanns en sötpotatis, några små tomater, en bit zucchini, några slanor stjälkselleri, en röd lök och en bit gurka. Och så lite gräddfil och creme-fraiche. I skafferiet fanns bulgur och på köksbänken färsk basilika, citroner och vitlök. Av detta gör jag nu följande:

 

Kokt bulgur som toppas med en ratatouille gjord på tomaterna, sellerin, tomatpuré och ett par rejäla stänk citron.

Slantad zucchini stekt i olivolja. Enbart saltad.

Tzatsiki på riven gurka+gräddfil+creme frache. Salt, peppar och färsk vitlök förstås.

Ugnsrostad sötpotatis och rödlök. Kryddade med torkad timjan och sedan olivolja ringlad över.

Resultat: En helt grön och supernyttig samt god middagstallrik!

Bilder kommer varteftersom….

Uppdatering: Intressant. Bilderna kommer i fel ordning. Men ni fattar…första bilden är själva råvarorna, sista skall vara tallriken. Det blev väldigt gott kan jag intyga. Kim sitter i hallen och väntar på lillmatte….den som väntar på något gott…Måste förresten ringa granntanten, slarvade bort Kims koppel hemma hos henne och Johan igår. Nåja, han klarar sig utan koppel. Kim alltså.

 

20140601-184908-67748952.jpg

20140601-184908-67748462.jpg

20140601-184910-67750458.jpg

20140601-184906-67746892.jpg

20140601-185018-67818253.jpg

20140601-185013-67813866.jpg

20140601-185012-67812400.jpg

Kommentera