Strykning

onsdag, 28 maj, 2014 av Camilla Thulin
Häromdagen gav jag lite enkla råd vad gäller hemtvätt, och råden var särskilt riktade till sönerna (ja, ni kan ju mejla dem en länk …). Nu lite om detta om strykning, raderna är hämtade ur min bok KARLAR MED STIL.

68714-ironing-board-xl

 

Ta det lugnt, testa dig fram med temperaturen! Fula blanka strykmärken är nämligen ingen hit. Jag brukar spraya lite vatten med en blomspruta på nästan alla plagg, trots att jag har en ångstation. Men om osäkerheten infinner sig så kan en fuktig kökshandduk fungera som trygg mellanhand, i synnerhet på kostymbyxor och andra ullplagg. Bomull och linne tål högre temperaturer.

Stärkelsesprayen som finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker är pricken över i om du vill ha en perfekt struken skjorta. Spraya krage, manschetter och framstycke lätt och stryk, resultatet blir väldigt proffsigt.

13307

 

Kommentera

Lästips

Jan Hietalas goda gurka

av Camilla Thulin lördag, 31 augusti, 2013

Fru Bloomer och byxan

av Camilla Thulin onsdag, 3 december, 2014

Uppdaterad sminkrutin

av Camilla Thulin söndag, 15 maj, 2016

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Min stil

av Camilla Thulin onsdag, 20 februari, 2013

Lite om denim

av Camilla Thulin söndag, 15 april, 2018

Läsarfråga om glasögon

av Camilla Thulin onsdag, 19 november, 2014

Med slimmad budget i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Favoriter i Paris

av Camilla Thulin onsdag, 5 november, 2014

Rohdi Heintz avliden

av Camilla Thulin lördag, 21 juni, 2014
Bläddra i arkivet