Strykning

onsdag, 28 maj, 2014 av Camilla Thulin
Häromdagen gav jag lite enkla råd vad gäller hemtvätt, och råden var särskilt riktade till sönerna (ja, ni kan ju mejla dem en länk …). Nu lite om detta om strykning, raderna är hämtade ur min bok KARLAR MED STIL.

68714-ironing-board-xl

 

Ta det lugnt, testa dig fram med temperaturen! Fula blanka strykmärken är nämligen ingen hit. Jag brukar spraya lite vatten med en blomspruta på nästan alla plagg, trots att jag har en ångstation. Men om osäkerheten infinner sig så kan en fuktig kökshandduk fungera som trygg mellanhand, i synnerhet på kostymbyxor och andra ullplagg. Bomull och linne tål högre temperaturer.

Stärkelsesprayen som finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker är pricken över i om du vill ha en perfekt struken skjorta. Spraya krage, manschetter och framstycke lätt och stryk, resultatet blir väldigt proffsigt.

13307

 

Kommentera

Lästips

Läsartävling

av Camilla Thulin söndag, 18 augusti, 2013

Torr hy?

av Camilla Thulin fredag, 1 december, 2017

Kom och träffas!

av Camilla Thulin lördag, 1 februari, 2014

Väskor på vift

av Camilla Thulin söndag, 25 augusti, 2013

Jan Hietala om män i lycra

av Camilla Thulin onsdag, 1 januari, 2014

Modets Musor

av Camilla Thulin söndag, 10 september, 2017

Sälj kläderna

av Camilla Thulin söndag, 18 februari, 2018

Charvet

av Camilla Thulin onsdag, 17 april, 2013

Hotell Hemma Hos

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Klä er enkelt

av Camilla Thulin måndag, 25 september, 2017
Bläddra i arkivet