Strykning

onsdag, 28 maj, 2014 av Camilla Thulin
Häromdagen gav jag lite enkla råd vad gäller hemtvätt, och råden var särskilt riktade till sönerna (ja, ni kan ju mejla dem en länk …). Nu lite om detta om strykning, raderna är hämtade ur min bok KARLAR MED STIL.

68714-ironing-board-xl

 

Ta det lugnt, testa dig fram med temperaturen! Fula blanka strykmärken är nämligen ingen hit. Jag brukar spraya lite vatten med en blomspruta på nästan alla plagg, trots att jag har en ångstation. Men om osäkerheten infinner sig så kan en fuktig kökshandduk fungera som trygg mellanhand, i synnerhet på kostymbyxor och andra ullplagg. Bomull och linne tål högre temperaturer.

Stärkelsesprayen som finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker är pricken över i om du vill ha en perfekt struken skjorta. Spraya krage, manschetter och framstycke lätt och stryk, resultatet blir väldigt proffsigt.

13307

 

Kommentera

Lästips

Druvskola

av Camilla Thulin söndag, 28 juli, 2013

Tumla runt

av Camilla Thulin söndag, 11 mars, 2018

Ögonsmink förr

av Camilla Thulin söndag, 15 juni, 2014

Hermès flotta pool

av Camilla Thulin söndag, 3 november, 2013

Hermès – från stilbildare till stilikon

av Camilla Thulin lördag, 1 december, 2018

Smink efter ålder

av Camilla Thulin söndag, 29 december, 2013

Värmespolar

av Camilla Thulin onsdag, 5 augusti, 2015

Res med oss!

av Camilla Thulin fredag, 14 november, 2014

Max 100 ml

av Camilla Thulin onsdag, 12 februari, 2014

Häng med till Turkiet

av Camilla Thulin tisdag, 17 februari, 2015
Bläddra i arkivet