Strykning

onsdag, 28 maj, 2014 av Camilla Thulin
Häromdagen gav jag lite enkla råd vad gäller hemtvätt, och råden var särskilt riktade till sönerna (ja, ni kan ju mejla dem en länk …). Nu lite om detta om strykning, raderna är hämtade ur min bok KARLAR MED STIL.

68714-ironing-board-xl

 

Ta det lugnt, testa dig fram med temperaturen! Fula blanka strykmärken är nämligen ingen hit. Jag brukar spraya lite vatten med en blomspruta på nästan alla plagg, trots att jag har en ångstation. Men om osäkerheten infinner sig så kan en fuktig kökshandduk fungera som trygg mellanhand, i synnerhet på kostymbyxor och andra ullplagg. Bomull och linne tål högre temperaturer.

Stärkelsesprayen som finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker är pricken över i om du vill ha en perfekt struken skjorta. Spraya krage, manschetter och framstycke lätt och stryk, resultatet blir väldigt proffsigt.

13307

 

Kommentera

Lästips

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Paristapas

av Camilla Thulin tisdag, 21 augusti, 2012

Luvtröjan

av Camilla Thulin onsdag, 26 mars, 2014

Klädd på jobbet

av Camilla Thulin söndag, 27 januari, 2013

Stiltips till karlarna

av Camilla Thulin tisdag, 2 oktober, 2012

Hermès – från stilbildare till stilikon

av Camilla Thulin lördag, 1 december, 2018

Tänk själv

av Camilla Thulin onsdag, 30 oktober, 2013

Svalkande Sima

av Camilla Thulin tisdag, 3 maj, 2016

Sminkvarning

av Camilla Thulin onsdag, 10 december, 2014

Åldersnojja

av Camilla Thulin söndag, 17 februari, 2013
Bläddra i arkivet