Hotel Eldorado

tisdag, 13 maj, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Paris är fullproppat med hotell med olika karaktärer, och prisbilder. De riktigt billiga är oftast…inte alls bra. Men det här är en liten pärla!

Eldorado

eldorado1

Utan tvekan en annorlunda hotelladress i storstaden Paris. Inget rum är det andra likt. Alla är möblerade med en blandning av loppisfynd och souvenirer från andra länder. På klädstången är alla galgar udda, de flesta från kemtvätten. Rumsgolvet är ett skurat trägolv försett med trasmatta, på väggarna hänger gamla färgmättade filmaffischer och kartor. I badrummet är handdukarna i skönt urtvättad lagom sträv frotté, och förstås inte i samma färg. Golvet i de korta korridorerna är ett lapptäcke av gammal sliten rutig linoleum, sexkantiga klassiska tometter (franskt stengolv) och fiskbensparkett. Eldorado präglas helt enkelt av en man-tager-vad-man-haver estetik, och är hur charmigt som helst. Några av rummen ligger i ett eget litet hus tvärs över gården, som är en djungelliknande trädgård. En bistro finns i huset, och den är omåttligt populär, vilket också gäller trädgården sommartid, då man kan äta och dricka under skenet av kulörta lampor. Eldorado ligger i en stadsdel som alla guideböcker glömt, men som är på väg att upptäckas av Parisarna själva. Runt hörnet ligger storslagna brasseri Wepler, och till Montmartres kullar är det bara en promenad på tjugo minuter.

18 Rue des Dames, 75017 Paris. Tél: +33 (0)1 45 22 35 21
www.eldoradohotel.fr
Prisbild: Från 65 Euro

Kommentera

Lästips

Donna Karan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 29 maj, 2013

Storleken

av Karina Ericsson Wärn söndag, 5 maj, 2013

Läsarbrev

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 november, 2014

Haute couture, del 1.

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 6 mars, 2013

Gamla klänningar

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 18 september, 2013

Azzedine Alaïa

av Karina Ericsson Wärn måndag, 20 november, 2017

Barock bordsteater

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 19 juni, 2013

YSL & Marrakech

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 april, 2018

Herrfötter & händer

av Karina Ericsson Wärn söndag, 28 maj, 2017

Föna, platta …göm

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 juni, 2013
Bläddra i arkivet