Barda om hår: 2

söndag, 13 april, 2014 av Camilla Thulin
Idag bjuder vi på eminenta Jean-Pierre Bardas expert-åsikter och mycket goda råd om detta med hår och hårfärg.

The-concept-of-women-beauty-over-the-centuries-5-391x490

 

”Färga håret ska man göra för att uttrycka något, inte för att dölja. När de grå stråna börjar framträda i håret och ögonbrynen följer även huden med. De flesta suktar efter sin ungdomsfärg och har nog aldrig reflekterat över att håret ständigt byter färg. Och de flesta vet nog knappt vad de egentligen har för hårfärg eftersom de valt att färga eller göra en massa slingor.”

”Vill man kan man förhöja de grå stråna med lite blonda slingor i olika nyanser, men absolut inte färga över hela håret. Att färga det grå till den mörkare ungdomsfärgen resulterar ofta i att man ser stram och hård ut, man sätter de naturliga färgerna ur spel och färgen harmonierar sällan med den nya hudtonen.”

”De som färgar över det grå håret får ångest efter en vecka, den tredje veckan syns skarven och då infinner sig paniken. Friheten är satt ur spel och man måste gå och färga skarven var tredje vecka. Då blir man plötsligt ännu mer stressad över sitt hår, och stress och negativa tankar gör alltid att man ser äldre ut … Det gäller egentligen at göra det så lätt för sig som möjligt, man ska göra minsta möjliga ansträngning för mesta möjliga resultat. Det brukar bli absolut bäst, för då ser inte folk vad man gjort för förändring.”

 

Kommentera

Lästips

Snyggt under i Paris

av Camilla Thulin onsdag, 16 april, 2014

En välmejkad satmara

av Camilla Thulin onsdag, 10 april, 2013

Pumps

av Camilla Thulin söndag, 9 mars, 2014

Fötterna

av Camilla Thulin onsdag, 7 maj, 2014

Tumla runt

av Camilla Thulin söndag, 11 mars, 2018

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

La Grande Epicerie

av Camilla Thulin onsdag, 30 april, 2014

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Marni

av Camilla Thulin onsdag, 15 maj, 2013
Bläddra i arkivet