Premiärtant

torsdag, 6 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

20140206-221311.jpg

I afton var det urpremiär på UNDER BELÄGRING skriven och regisserad av Marianne Lindberg De Geer. Scen: Lejonkulan, Dramaten. När jag gick dit hade jag ont i ryggen. När föreställningen var slut …. kände jag mig helt överkörd. Och hes. Som om jag suttit och skrikit. Allt var helt enkelt fruktansvärt exakt och ändå inte. Skevt som maktspel är. Så bra. Det läskiga är, att Marianne bara blir bättre och bättre. Vad händer när hon fyller 85? Gå och se! Som om det inte räcker stod Marianne också för den makalösa scenografin.

Saxat från Dramatens hemsida: ”Sonja jobbar första natten som vårdare på en låst vårdavdelning för unga – och på morgonen har alla intagna smitit. Ändå tar den självsäkre överläkaren Dr C till sig Sonja som sin skyddsling. Han är en alfahanne med psykologisk röntgenblick och ständigt gott humör. Snart visar det sig att hela avdelningen är fast i hans nät, och att Sonja bara är hans senaste projekt. Men Sonja gör motstånd.”

 

Kommentera