Helt osannolik foundation

söndag, 26 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Går en slags powerwalk runt Södermalm med väninnan Helena. När vi närmar oss Åhléns Skanstull får jag idén att köpa dottern Lydia en perfekt foundation. Häromdagen kom hon nämligen hem med fel. En för mörk nyans från Lancôme. Hon svor och förbannade expediten (också Åhléns Skanstull), som lyckats övertala henne att lägga en dryg femhundring på en foundation som inte alls passade. En produkt som dessutom inte går att byta. Jag provade den för att se om jag kunde ärva den, men den var för mörk även på mig. Felköpet har nu getts bort till en kvinna med passande hudton. Inne på Åhléns bestämmer jag mig för att dottern skall få en foundation från Bobbi Brown. Jag fastnar för ett stick, och väljer länge mellan nyanserna Porcealine och Alabaster. Bestämmer mig för den senare. Då händer följande.

– Nej, tyvärr. Den kan du inte få köpa. Så konstigt, men det ringde nyss en kvinna och lade undan Alabaster. Det har aldrig hänt förr. Och jag har bara ett exemplar, säger den trevliga manliga expediten. Han är dock ett under av service, och ger mig prov på Alabaster, och Porcelaine, så att dottern Lydia klarar sig någon dag, men också kan prova vilken nyans som egentligen är bäst. Han tar också mitt telefonnummer, ifall kvinnan som lagt undan Alabaster inte skulle dyka upp. Då är sticket mitt! Promenerar vidare hemåt längs med en ful och grå Götgata. I hallen möter jag dottern som är på väg ut. Vart skall du, frågar jag.

– Jag skall till Åhléns Skanstull. Har ringt och lagt undan en foundation.

Jag stirrar på dottern. Vi har aldrig någonsin pratat om Bobbi Browns foundation. Hon är kvinnan som lagt undan ”mitt” foundationstick som hon själv skulle få i present. Hur stor är sannolikheten, för att detta som nu skett, skall hända? Visst är det konstigt. Bobbi Brown är helt enkelt magiskt. Eller?

Bobbi-Brown-Foundation-Stick

Kommentera