Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016

Kom och träffas!

av Camilla Thulin lördag, 1 februari, 2014

Herrtips

av Camilla Thulin onsdag, 11 september, 2013

Karins skofråga

av Camilla Thulin måndag, 29 maj, 2017

Sminklektion

av Camilla Thulin onsdag, 1 april, 2015

Lättfotad

av Camilla Thulin onsdag, 20 mars, 2013

Den lilla svarta

av Camilla Thulin onsdag, 15 augusti, 2012

Läsarbrev

av Camilla Thulin söndag, 2 juni, 2013

Paristapas

av Camilla Thulin tisdag, 21 augusti, 2012

Acceptera din kropp

av Camilla Thulin onsdag, 3 juni, 2015
Bläddra i arkivet