Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015

Om skoklacken

av Camilla Thulin onsdag, 25 december, 2013

Donna Karan

av Camilla Thulin onsdag, 29 maj, 2013

Underklädestvätt

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Dekolletaget

av Camilla Thulin onsdag, 27 februari, 2013

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 29 januari, 2014

Promenera mera

av Camilla Thulin onsdag, 13 februari, 2013

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013
Bläddra i arkivet