Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Loafers

av Camilla Thulin onsdag, 25 mars, 2015

PARIS fullbokat

av Camilla Thulin torsdag, 29 maj, 2014

Sista dagarna!

av Camilla Thulin söndag, 21 juni, 2015

Mugler och Montana

av Camilla Thulin söndag, 26 augusti, 2018

Azzedine Alaïa

av Camilla Thulin måndag, 20 november, 2017

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015

Potatis och mynta

av Camilla Thulin söndag, 30 juni, 2013

Alexander McQueen del1/4

av Camilla Thulin söndag, 22 juni, 2014

Skjortor

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012

Svårtuggad kokkonst

av Camilla Thulin onsdag, 17 juli, 2013
Bläddra i arkivet