Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Fru Bloomer och byxan

av Camilla Thulin onsdag, 3 december, 2014

Svårtuggad kokkonst

av Camilla Thulin onsdag, 17 juli, 2013

Läsarbrev om skinn/mocka tvätt

av Camilla Thulin söndag, 14 januari, 2018

Dags för ett lyft?

av Camilla Thulin onsdag, 7 november, 2012

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Esther Williams

av Camilla Thulin torsdag, 6 juni, 2013

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Camilla Thulin onsdag, 10 oktober, 2012

Stekta grönsaker med fetadipp

av Camilla Thulin onsdag, 12 mars, 2014

Rätt svar!

av Camilla Thulin söndag, 15 september, 2013
Bläddra i arkivet