Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Söndagsbrunch

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Charlotte Birnbaum

av Camilla Thulin söndag, 16 juni, 2013

Lammfärsbiffar

av Camilla Thulin söndag, 19 januari, 2014

Ansiktstvätt

av Camilla Thulin onsdag, 21 november, 2012

Ditt bästa badplagg

av Camilla Thulin fredag, 19 juni, 2015

Hängt Kött

av Camilla Thulin onsdag, 22 april, 2015

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Norma Kamali och dunkappan

av Camilla Thulin onsdag, 6 februari, 2013

Mina shoppingtips

av Camilla Thulin onsdag, 26 februari, 2014
Bläddra i arkivet