Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Charvet

av Camilla Thulin onsdag, 17 april, 2013

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Boucheron

av Camilla Thulin lördag, 3 februari, 2018

Omlotten

av Camilla Thulin onsdag, 4 mars, 2015

Beckmans modefrågor

av Camilla Thulin söndag, 2 februari, 2014

Parisresan

av Camilla Thulin onsdag, 25 september, 2013

Måttbandet

av Camilla Thulin söndag, 21 juli, 2013

Om skoklacken

av Camilla Thulin onsdag, 25 december, 2013

På resa med Palmgrens

av Camilla Thulin onsdag, 14 januari, 2015

Kusin Thomas recept

av Camilla Thulin onsdag, 9 april, 2014
Bläddra i arkivet