Lammfärsbiffar

söndag, 19 januari, 2014 av Camilla Thulin
Kryddiga lammfärsspett Şiş köfte Varsågoda! Ett recept ur min och Uluc Telmens bok Meze Maritime. Boken kan du låna på bibblan.

9789174240405

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

500 g lammfärs

2 finhackade gula lökar

1 finhackad grön chili

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)

1 litet knippe finhackad bladpersilja

salt

nymald svartpeppar

olivolja

träspett

Gör så här

1. Blötlägg träspetten.

2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.

3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.

4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.

Kommentera

Lästips

Bästa håret

av Camilla Thulin torsdag, 23 augusti, 2012

Korven vs pastejen!

av Camilla Thulin onsdag, 2 juli, 2014

Hôtel Relais Saint-Germain

av Camilla Thulin onsdag, 27 augusti, 2014

Fish Club

av Camilla Thulin onsdag, 19 november, 2014

Klänningen, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 14 april, 2013

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Fort nyårsfin

av Camilla Thulin onsdag, 26 december, 2012

Stil med Johan Rabaeus (1)

av Camilla Thulin onsdag, 1 oktober, 2014

Värmespolar

av Camilla Thulin onsdag, 5 augusti, 2015

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012
Bläddra i arkivet