Mot Akademien

måndag, 13 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Konstakademien som är belägen i ett vackert hus på Fredsgatan 12 i Stockholm grundades på 1700-talet, dess första stadgar skrevs 1773 av Gustav III. I Akademiens vackra lokaler har jag arbetat en gång för evigheter sedan (nej, inte på 1700-talet, men nästan) som tf Direktör för IASPIS. Så, jag känner mig verkligen som hemma i lokalerna. Roligt var det att ibland hamna fel med hissen, ner i källaren. Gick man åt ena hållet hamnade man bland magasinerade konstskatter, gick man åt andra hållet stötte man på den potatisskalande delen av köksbrigaden på Michelinkrogen Fredsgatan 12. Nu skall jag tillbaka. Är inbjuden att hos Konstakademien prata om mode, utifrån min kommande bok Banbrytande Mode (Förlaget Atlantis). Den 30 mars är det dags. Jag återkommer med klockslag och ytterligare info om  någon vill komma.

Konstakademien_Stockholm

 

Kommentera