Bästa julklappen

torsdag, 12 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

3063718_612_344

Julen får mig att må illa. Det är sjukt med frossandet i för mycket mat. Galet är det också med alla julklappar. Självklart skall de små få paket och hela juleriet med gran, tomte och kladdig knäck. Men att vuxna presentbombar varandra med prylar tycker jag är helt absurt. Vid en viss ålder har man allt man behöver. Så, mitt tips till er som funderar på vad ni skall köpa till maken, mamma eller brorsan i julklapp lyder: köp en barnmorska! Röda Korset har en webbshop, i vilken man kan köpa allt från livsnödvändiga barnmorskor till hygienpaket till tyfondrabbade i Filippinerna. Ett paket kostar 95 kronor.

”Ett hygienpaket innehåller bl.a. tvål, tandborstar, tandkräm, schampo, tvättmedel, toapapper, bindor. Ett paket räcker till en familj i en månad. Det minskar risken för sjukdomar och kan hjälpa dem återerövra vardagen. Hygienpaket är en del av vårt stöd till Filippinerna efter tyfonen. Sätt hjälpen i rörelse.”

Man kan också köpa en ambulanssjukvårdare för 64 kronor. ”Med fara för sina egna liv räddar ambulanssjukvårdarna i Syrien dagligen liv i ett krig där civilbefolkningens lidande är enormt. Hundratals människor skadas eller dödas varje dag och hela sjukvårdssystemet är under enorm press och behöver allt stöd vi kan ge. En ambulanssjukvårdare får 64 kronor per dag för sitt uppdrag i Syrien. Ambulanssjukvårdare är en del av vår hjälp till den syriska befolkningen. Sätt hjälpen i rörelse.”

Här handlar du.

Kommentera

Lästips

Smycken

av Karina Ericsson Wärn söndag, 18 maj, 2014

Hos frisören

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 8 juli, 2015

Läsarbrev

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 12 november, 2014

Om smutstvätt och OS-medaljer

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 10 oktober, 2012

Möte med Chantal Thomass

av Karina Ericsson Wärn måndag, 27 augusti, 2012

Falsk Vitello Tonnato

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 3 september, 2014

Klänningen, del 2.

av Karina Ericsson Wärn söndag, 21 april, 2013

Friterad blomkål

av Karina Ericsson Wärn söndag, 24 februari, 2013

God Parisadress

av Karina Ericsson Wärn söndag, 8 juni, 2014

Hermès flotta pool

av Karina Ericsson Wärn söndag, 3 november, 2013
Bläddra i arkivet