Hårda klappar från oss

lördag, 30 november, 2013 av Oss Granntanter Emellan
Oss Granntanter Emellan har aldrig några julklappsbekymmer då vi inte lägger ned någon möda på juleriet. Men vi ger gärna ett julklappstips: hårda böcker. Varför inte ge bort våra senaste titlar! Du klickar hem de här på sidan (ligger i högerspalten), sedan dyker de upp med posten. Enkelt och praktiskt.

modebibeln-den-svenska

Karina berättar i sin bok ”Modebibeln” berättar om svenskt mode genom tiderna, från Augusta Lundin till Acne, och förklarar varför vi är så kära i vardagsplagg och om hur M&M kom till (bland annat).

”I tio fullmatade kapitel berättar Karina Ericsson Wärn vår egen modehistoria. Vi får veta att den franska haute couturen har svenska anor och hemligheterna bakom H&M:s framgångar. Vi får stifta bekantskap med tidiga exportframgångar som Katja of Sweden och Sighsten Herrgård, möta det politiskt korrekta Mah-Jongkollektivet, lära känna den brokiga Gul & Blå-familjen samt får en förklaring till varför den seriösa modejournalistiken gick i stå. Karina Ericsson Wärn berättar både initierat, kunnigt (och ibland kritiskt) om hur arkitektur, politik och vår garderob hänger ihop, om kooperativa basgarderober, 80-talets axelvaddar, discotider och 00-talets smala jeans, samt utmanande experimentella draperingar och exklusivt skrädderi förr och nu. Och visste du, att det inte är någon skillnad på Gudrun Sjödén och Acne?”

stil-med-thulin

 

Camilla Thulin ger i sin bok goda råd vad gäller den egna stilen.

”Stil kan vara dyrt, strikt och välskräddat, det kan vara extremt kvinnligt i formen eller mer elegant avspänt och sportigt eller i vintagestil. En del kvinnor har redan funnit den stil som passar dem bäst. Andra behöver lite hjälp på traven. Camilla Thulin gör det garanterat lättare för dig att hitta din mogna stil! Här ger hon massor av tips och råd om hur du ska hitta de kläder som framhäver dig bäst och som du trivs i. Det handlar om att våga klä sig som den man är, att våga betona sin personlighet.”

margo-fallai---modedrottningen

I boken om Margò Fallai, skriven av Karina, träffar du en svensk modedrottning som aldrig går någonstans utan sina höga klackar.

”Med osviklig näsa för kommande trender importerade Margò Fallai elegant modelyx till Sverige och Boutique Margot när den allmänna klädkoden löd träskor och något från Arbetarboden. Här får vi stifta bekantskap med en av Sveriges skarpaste affärs­hjärnor, eller som någon sagt: ”Man tror att hon är gjord av spunnet socker tills man ska göra affärer med henne.”

Kommentera

Lästips

Bootcut à la Birkin

av Oss Granntanter Emellan onsdag, 10 juli, 2013

Madame Grès, del 1.

av Oss Granntanter Emellan söndag, 28 maj, 2017

Skräpkläder & HM

av Oss Granntanter Emellan måndag, 25 mars, 2013

Ryggsäcken och Prada

av Oss Granntanter Emellan lördag, 28 maj, 2016

Herrfötter & händer

av Oss Granntanter Emellan söndag, 28 maj, 2017

Beckmans modefrågor

av Oss Granntanter Emellan söndag, 2 februari, 2014

Uppdaterad sminkrutin

av Oss Granntanter Emellan söndag, 15 maj, 2016

Lite om denim

av Oss Granntanter Emellan söndag, 15 april, 2018

Fina händer

av Oss Granntanter Emellan söndag, 22 september, 2013

Karins skofråga

av Oss Granntanter Emellan måndag, 29 maj, 2017
Bläddra i arkivet