Dunkudde skötsel

tisdag, 26 november, 2013 av Camilla Thulin

Jag kan bara sova på dunkuddar. Polyester och plastkuddar ger mig fula utslag i ansiktet. Med andra ord, jag är allergisk mot plast och polyester, som gnaver mot huden. Jag som trodde att jag inte var allergisk!  Därför är jag noggrann med mina dunkuddar. Ibland kan jag hitta superfina mega sunkiga kuddar i soprummet. Mina senaste fynd låg nere i ett gammalt lager, förvisso torrt. De såg så läskiga och tillplattade ut – riktigt äckliga. Men skam den som ger sig. Det går inte att kasta fina svenska kuddar från Nordisk Fjäder, c:a 30 år gamla, där säkert 50 Gäss eller Ejdrar fått sätta livet till. Jag kastar in dem i en 60 graders maskin, flytande ulltvättmedel. Efter får de gå i torktumlaren med tennisbollar några varv. Ut kommer två superfräscha kuddar, som känns nya. Dessa juveler skall få följa med till Turkiet i jul och sedan få fortsätta sitt gamla liv där.

image

image

Kommentera