Bra Foundation

lördag, 23 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Jag tycker ofta det är så här. Att när man hittat en skönhetsprodukt som man tycker fungerar perfekt, är bäst helt enkelt, ja då tas den ur sortimentet. Och så påbörjas ett dyrt letande efter en likvärdig produkt. Själv har jag fäst mig vid Diors foundation ”Diorskin Nude” i kompakt geléform, nyans 010 Ivory. Det är nu ingen idé att här lägga ut texten om alla dess fördelar, för när jag skulle köpa en ny häromdagen på Sephora på Boulevard Saint Germain fick jag beskedet att den utgått ur sortimentet. Jag började nästan grina och stampa med fötterna (nej, naturligtvis inte). För jag visste vad som väntade. Ett evigt testande letande och dyra felköp. Varken orkar eller har tid med sådant.

Styrde mina besvikna fötter till apoteket, som har bra linjer varav många numera även finns i Sverige. Och, heureka! Jag har hittat en ny urbra foundation. Den kommer från märket Avène vars linje med skönhetsprodukter lyssnar till namnet Couvrance. Min foundation heter Crème de teint compacte och kostade 19 euro (mindre än hälften av vad lyxmärkena kostar). Det bästa av allt, den finns i två formulas, en lite torrare oljefri, en lite krämigare med olja. Jag valde den förra, och i den ljusaste nyansen 01. Nästa gång ni kommer till Paris, lägg vantarna på denna! Den är lätt att applicera, jag behöver ingen concealer för att kamouflera mörka ringar eller andra ”felaktigheter”. Efter att ha följt min vanliga morgonrutin med fukt och dagkräm (se gammalt blogginlägg någonstans) så åker foundationdosan fram. Försiktigt klappar jag in färgen från panna ned över hals, och lite ut på öronen. Börjar lätt. Låter allt sjunka in medan strumpor åker på. Tar sedan en tur till i ansiktet på partier som behöver lite extra, som näsvingar och haka. Voila!

 

20131123-105459.jpg

Kommentera