Vikthets 3

tisdag, 12 november, 2013 av Camilla Thulin

Det handlar mycket om vikt i medierna dessa dagar. Igår intervjuades en intressant och ovanligt snygg kvinna Julia Skott om sin bok ”Kroppspanik”. En fantastisk titel, som verkligen skildrar vår tid, isynnerhet den vuxna kvinnans tillvaro. Ingen är nöjd med sin kropp och man försöker ständigt manipulera den via olika metoder, så som självsvält, olika bantingsmetoder, hetsätning och straffäteri.
Så länge den vuxna kvinnan inte får vara i sin vuxna kropp, så är det kört även för den unga flickan/kvinnan. Det är klart att hon börjar tukta sin unga kropp tidigt, eftersom det verkar bli sådana stora problem att få en vuxen kropp med kurvor och underhudsfett. Fick en förfrågan att vara med i SVT Nyheter imorgon och tala om de unga modellernas minimala storlekar 36 – fast de egentligen är 34 eller 32. Jag tittade in lite på sidor med dessa stora flickor, precis innan de ska bli kvinnor – prepubertala, som en läkare mycket klokt uttryckte det. Alla var runt 13-15 år väldigt tunna och långa. Alla kilon låg än så länge på längden – kroppen hinner inte med. Jag kommer ihåg min lillebror, som hade 45 i skor när han var 13 år, det var ingen som klagade. När jag var 14 år var jag 175 lång och hade stl 40 i sko nummer och var stl 34, inget konstigt. Jag var varken undernärd eller hade ätstörning, snarare tvärtom. Jag bakade och lagade mat med min mamma hela helgerna, då jag inte hängde på Alexandra. Tyckte att flickorna såg helt ok ut, kanske någon såg suspekt smal ut. Jag tror att man fokuserar på helt fel saker. Det är dags att fokusera på den vuxna kvinnan, som inte vågar visa sina armar på sommaren, för att de är så tjocka. Hon är livrädd för grå strån, för man kan se gammal ut!!!! Reglerna för den vuxna svenska kvinnan är mycket värre än för den unga kvinnan. Men vem vill idag att en vuxen kvinna ska känna sig fri, självständig och extremt snygg i sina former – ingen, dessvärre.  För när tanterna får lite fart och börjar samsas och kan umgås naturligt i en grupp – vilket de flesta gubbar kan, då blir det farligt. Alla makter jobbar fortsatt med att ”fängsla” de vuxna kvinnorna, som också hänger kvar i idiotin. Nä, hörrni, det är dags att vi alla uppskattar våra medsystrar även om de är skitsnygga eller jätte fula, vem bryr sig, vem bestämmer. Och glöm inte att alla kroppar är olika,  alla är inte stl 38. Suck!

image

Kommentera