Linser och kyckling

söndag, 3 november, 2013 av Camilla Thulin

Passade på att göra en stor sats linssoppa medan jag såg en av filmerna. Linssoppa är vintermat, passar perfekt när alla löven fallit. Jätte enkelt och gott. Idag tog jag vad jag hade. Gul lök, potatis, vitlök och chili, ska skalas och hackas, fräsas upp med olivolja en stund, ner med linser och hackade tomater och rikligt med spiskummin och lite salt. Rör om och fräs vidare. Efter 10 minuter på låg värme, häll i 1, 5 liter vatten. Låt koka upp, sänk värmen och låt det puttra på, titta till, späd på med mer vatten om det behövs. Låt koka i 30-45 minuter. Mixa sedan till en slät gul soppa, smaka av.Perfekt också som frukost  à la Turkiet, lunch eller middag. För mig kan det bli alla 3 måltiderna om jag inte hinner något annat. Slängde in en kyckling i ugnen samtidigt. Olivolja i botten, salt och klippta salvia blad. Lägg i kycklingen, skiva några tomater och lägg under och över klycklinen, klippta salvia blad, hade en mini skvätt grädde, som fick åka i, salta och placera små smörbitar på strategiska ställen. Låt stä i ugnen minst 1, 5h på 175 grader – slowcooking,  ös någon gång. Denna rätt är så enkel och bra. Man kan.  servera med bara sallade eller lite pasta. Bra räddningsmat. Har ju också en stor gravad laxbit som snart är klar. Min vecka är räddad, jag slipper svälta och gå till affären, har minimalt med tid just denna vecka och äta bör man, annars dör man både själsligt och kroppsligt.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera