Nyårsfin

lördag, 2 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

I eftermiddag skall jag ju på nyårsmingel hemma hos granntanten Camilla. Påbörjade projektet nyårsfin redan på morgonkvisten. Badet jag tänkt att ta tillsammans med en grön skummande badtablett från Shiseido blev dock inställt på grund av mens. Suck. Jag är ju 50+. Med vuxna barn. Tycker det är dags att göra slut nu. Byebye månadsblödning, kom aldrig mer igen.

Det fick bli en lång dusch istället. Fast först en torrborstning. Nej nu ljuger jag, allra först satt jag ju vid skrivbordet och skrev klart gårdagens Hemma-Hos-Jobb. Sedan checkade jag in i badrummet.

I duschen passade jag på att skrubba ansiktet med min Daily Microfoliant från Dermalogica. Medan hårbalsamet gjorde sitt rakades ben och armhålor. Framför badrumsspegeln satte jag sedan saxen i mitt eget nytvättade hår. Var bara tvungen att klippa lite på ”luggen”. I håret tryckte jag sedan i lite Curl Control Mousse från Moroccan Oil. Jag har ett naturligt lockigt hår, och tjockt. Ibland borstar jag ut det lockiga, ibland framhäver jag dem. Vill jag göra det senaste så är den här produkten den bästa jag hittat, hitills.

Sedan hoppade jag i underkläderna, och stod en stund framför mitt parfymskåp. Valet föll på L’Eau Ambrée från Prada. En vuxen lite damig doft med mörka undertoner bestående av ceder och patchouli i kombination med klassisk gardenia och jasmin. En doft värdig en nyårsfest.

Kläderna är framplockade. Det blir en fuskomlott i sammet från Camilla Thulins kollektion, till det mina vinröda Avril Gau skor, på benen nätsrumpor. Har ännu inte löst smyckesbiten. Hmmmm….

Makeupen blir förstås lite extra kraftig. Jag följer min vanliga morgonritual med krämer och grundande makeup, men sedan får ögonen sig en extra omgång med grå/svarta mörka skuggor från Dior och en flytande eyeliner i svart från The Body Shop. Fransarna grundar jag med Diorshow Maximizer och följer sedan upp med mascaran Diorshow Black Out.

 

 

 

20131102-120147.jpg

20131102-120237.jpg

20131102-120355.jpg

Kommentera