Vikthets

onsdag, 30 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Läste ett intressant inlägg om vikthets och ätstörningar i Svenskan idag, väldigt bra. Nu är det dags att den vuxna kvinnan börjar acceptera sin kropp istället för att tjata om gäddhäng, lovehandels, rumpor, ridbyxlår och andra nedlåtande och förnedrande termer om en fullständigt normal och sund kropp. Glöm inte att de unga lyssnar med vidöppna öron. Duger inte mammas, frökens eller någon annan vuxen kvinnas kropp, som dessutom är förebild – hur ska då den lilla eller unga flickans kropp duga. Fram för kurvorna oavsett de är runda, raka eller sladdriga. Jag tror att det är viktigt att upplysa alla unga människor att alla människor är unika och kan inte se likadana ut.  Varenda kvinna jag känner förutom granntanten Karina klagar på sina kroppar, som i mina ögon ser helt normala och vettiga ut. Jag har aldrig hört en vuxen karl se på sin kropp ur ett så nedlåtande perspektiv, som vi kvinnor gör. Ok, de konstaterar att de är för tjocka och sen var det bra med det och så får det väl vara. Dessvärre börjar vikthetsen bli ett samhällsproblem. Kvinnor som inte äter ordentligt blir korkade och utvecklas fel och så vill vi väl inte ha det. Självklart ska man tänka på vad man äter och röra på sig. Kroppen är ju som en maskin, den måste underhållas med rätt medel. Det medlet är definitivt inte späkning och att träna hysteriskt.

image

image

image

image

Kommentera