Kammusslor

måndag, 28 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Vi köpte små pilgrimsmusslor på Metro. Vi har bestämt oss för att prova alla olika mollusker, som finns i fiskdisken. Tanken för kvällens middag var vongole med andra musslor.  Dessa små pilgrimsmusslor har sjögräs och alglagringar på sig. Var rädd att det skulle bli algsmak på buljongen, men icke. Jag skrubbade snäckorna, alla var öppna och luktade bra. Lät dem ligga i kallt vatten i 30 minuter, som ska bytas kanske 4 gånger. Sedan gjorde jag som vanligt,  svettade finhackad vitlök och smålök i olivolja, ner med alla skrubbade musslor och häll över vitt vin, låt koka i c:a 3-4 minuter. Sila av buljongen,  plocka ur musslor ur skallen, spara några fina snäckor för dekoration. Koka pasta, svetta hackad vitlök och chili i en stekgryta, vräk i pastan, i med musslor, häll över buljong, så att det känns bra, i med 50 gr smör, som får smälta, i med finhackad persilja och salta efter  smak, puttra upp vongolen, så att det blir varmt. Gott och enkelt.

image

image

image

image

image

image

Kommentera