Stekt strömming med mos

tisdag, 22 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Hade planerat in en intensiv arbetsdag idag. Men den försvann iväg i ett konstant mejlflöde. Får arbeta i helgen istället. Vad då istället förresten? Jobbar ju alltid på helgerna också. Som vanligt heter det alltså. Nåja. Får väl korta ner på sömnen. Ikväll blir det i allafall stekt strömming med potatismos. Det senare naturligtvis INTE köpt på Coop för 89:-/kilot.

Strömmingen har jag fyllt med en mix av smör, dijonsenap, slottssenap, dill och lite vitpeppar. Jag lägger två filéer mot varandra. Duon doppar jag i en mix av mjöl och ströbröd som vitpepprats och saltats. Stek!

Moset görs på kokta potatistärningar. Viktigt att de får ånga av ordentligt, annars blir moset för vattnigt. I med het mjölk och smör, mosa med stamp. Salta, peppra, riv i lite muskot.

Serverad med tunt skivad rödlök och lingonsylt.

20131022-181506.jpg

20131022-181511.jpg

20131022-181515.jpg

20131022-181520.jpg

20131022-181525.jpg

20131022-184002.jpg

20131022-190522.jpg

20131022-190817.jpg

Kommentera