Indisk middag

söndag, 20 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll blir det en middag med lite indiska smaker. En kycklinggryta, röda linser, smaksatt basmatiris och gurksallad. Serveras med chutney och tjock yoghurt. Öl eller vatten i glasen.

Kycklinggrytan har jag gjort så här: brynte kycklinglår, i med skivad gul lök och vitlök, jag hade också i liten kvarbliven färsk chili, några bortglömda torkade plommon och en slatt rödlök. Stek ihop. Salta, peppra. Sedan kryddade jag med spiskummin som granntanten tagit hem från Turkiet samt garam masala, torkad ingefära (glömde köpa färsk), kanel och … inget mer. Hällde över en burk hela tomater. Klippte tomaterna i tre delar. På med ett par burkar vatten och en skvätt kycklingfond. Koka klart, smaka av.

De röda linserna sköljer jag, sedan får de koka i kycklingfond. Kryddar med spiskummin. Får sjuda på låg värme.

Riset steker jag lätt i rapsolja, kryddar med garam masala och gurkmeja. På med vatten. När riset kokat klart häller jag i gröna ärtor direkt från frysen. På med locket igen så ärtorna tinar och blir varma.

Hatar kladdiga köksbänkar. Redskapen skall ligga på en tallrik. Punkt slut.

20131020-172050.jpg

20131020-172055.jpg

20131020-172059.jpg

20131020-180030.jpg

20131020-180039.jpg

20131020-181943.jpg

20131020-181950.jpg

20131020-181955.jpg

20131020-182144.jpg

Kommentera