Sönderbitna skor

tisdag, 8 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Musse är i den totala trotsåldern, vill bita på alla skor i närheten, något helt nytt för honom. Det har resulterat i två småsabbade klackar, tackolov inga flotta skor, men skor som jag använder. Påväg mot ateljén tog jag mig till G:a Stan och Skomakeriet Framåt på Sven Vintappares Gränd. Där styr skomakaren Carina och hennes två skomakar kollegor Åsa och Anna – alla med flotta gesällbrev. Snart ska deras gesäll Emelie få brevet i Stadshuset. Ett underbart ställe med  extrem kunskap inom skomakeri. Här kan man få sig ett par skräddarsydda skor enligt konstens alla regler. Så har du problemfötter och en slant över – styr kosan hit. Lämnade in mina hund skor och ett par Chanel skor, där lädersulan lossnat efter många års promenerande i både vått och torrt. Även ett par snygga mocka stövlar från Paul&Joe, som ska sys in i skaftet. Jag hatar stövelskaft som är för stora. Tog mig en tur in i verkstan, så att ni ska se hur det ser ut på riktigt. Alla trämodeller, redskap, nubb, läder och maskiner är ljuvliga. I skomakeriet råder total koncentration och härlig kontakt med kunderna. För dig som tycker att hantverk är roligt, liksom jag, kan boka en Hantverksvandring i G:a Stan. På tisdagar i jämna veckor är man välkommen att besöka de olika ateljéerna och workshops. Titta in på www.hantverksvandringar.se och boka en annorlunda kvälls aktivitet och kanske avsluta på någon av de flotta barerna och krogarna på Stora Nygatan.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera