Stuprör

söndag, 6 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn
De slimmade rockiga stuprörsjeansen är en 90-tals uppfinning. Och frågan är om inte svenska designers har haft ett rätt avgörande finger med i spelet för brallans succé. 1997 skapade Ann-Sofie Back Acnes första jeans. En modell som oavsett midjestorlek var 36 tum lång. En stuprörssilhuett som hette duga.

acne red stritches (kopia)

Men Ann-Sofie Back var inte ensam. Samma år gick Lovisa Burfitt ut Beckmans och i hennes examenskollektion fanns också ett par kaxiga stuprörsjeans. En som gjort stuprörsjeansen till sitt signum är förstås Kate Moss som på sätt och vis även hon är en 90-tals produkt. Hon upptäcktes visserligen 1988, men det var på 90-talet hon blev större än störst både som modell – och stilikon. Hennes nonchalanta rock-chic stil, där stuprörsjeansen i olika tvättar och färger (svart, grått, blått) utgör basen – blev ett stilideal som fortfarande inte gått ur tiden.  Kännetecken: Ultraslimmad modell som kan ha hög, låg eller normal midja. Byxbenen får gärna vara för långa, så att de korvar sig lite så där Kate Mossigt. Bra Kombinationer: T-shirts, pappas gamla slitna collegetröjor, vintagefyndad sidenblus, regnrock, slapp herrskjorta, nött skinnjacka, skräddad kavaj – listan kan göras hur lång som helst, precis allt fungerar till ett par stuprörsjeans. Tänk på: Hittat en billig favoritmodell? Köp fler par på en och samma gång.

 

 

Kommentera

Lästips

Amalia Gonzalez Stöckel

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 3 juli, 2013

Manlig skönhetsvård

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 6 november, 2013

Bästa handväskan

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 21 augusti, 2013

Älskade body!

av Karina Ericsson Wärn söndag, 6 september, 2015

Möte med Christian Louboutin

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 22 augusti, 2012

Häng med till Paris!

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 4 april, 2013

Min stil

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 20 februari, 2013

Årets Granntant 2013

av Karina Ericsson Wärn lördag, 16 februari, 2013

Hubert de Givenchy

av Karina Ericsson Wärn söndag, 16 februari, 2014

Mamma Punk

av Karina Ericsson Wärn tisdag, 27 oktober, 2015
Bläddra i arkivet