Stuprör

söndag, 6 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn
De slimmade rockiga stuprörsjeansen är en 90-tals uppfinning. Och frågan är om inte svenska designers har haft ett rätt avgörande finger med i spelet för brallans succé. 1997 skapade Ann-Sofie Back Acnes första jeans. En modell som oavsett midjestorlek var 36 tum lång. En stuprörssilhuett som hette duga.

acne red stritches (kopia)

Men Ann-Sofie Back var inte ensam. Samma år gick Lovisa Burfitt ut Beckmans och i hennes examenskollektion fanns också ett par kaxiga stuprörsjeans. En som gjort stuprörsjeansen till sitt signum är förstås Kate Moss som på sätt och vis även hon är en 90-tals produkt. Hon upptäcktes visserligen 1988, men det var på 90-talet hon blev större än störst både som modell – och stilikon. Hennes nonchalanta rock-chic stil, där stuprörsjeansen i olika tvättar och färger (svart, grått, blått) utgör basen – blev ett stilideal som fortfarande inte gått ur tiden.  Kännetecken: Ultraslimmad modell som kan ha hög, låg eller normal midja. Byxbenen får gärna vara för långa, så att de korvar sig lite så där Kate Mossigt. Bra Kombinationer: T-shirts, pappas gamla slitna collegetröjor, vintagefyndad sidenblus, regnrock, slapp herrskjorta, nött skinnjacka, skräddad kavaj – listan kan göras hur lång som helst, precis allt fungerar till ett par stuprörsjeans. Tänk på: Hittat en billig favoritmodell? Köp fler par på en och samma gång.

 

 

Kommentera

Lästips

Fina händer

av Karina Ericsson Wärn söndag, 22 september, 2013

Snyggt under i Paris

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 16 april, 2014

Mina bästa festtips

av Karina Ericsson Wärn söndag, 9 december, 2012

Läsarfråga om glasögon

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 19 november, 2014

Vivant

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 22 januari, 2014

Antonio, Yves & Karl.

av Karina Ericsson Wärn söndag, 15 december, 2013

Smycken till fest

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 2 oktober, 2013

Madame Grès, del 2.

av Karina Ericsson Wärn måndag, 28 mars, 2016

Diors parfymör

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 24 juli, 2013

Galna skönhetsideal

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 18 december, 2013
Bläddra i arkivet