Herrtips

onsdag, 11 september, 2013 av Camilla Thulin
När man ska inspirera kvinnor kan man använda sig av modeller. Vi kvinnor är sedan barnsben vana att titta i modetidningar. Vi har blivit matade med bilder och åsikter om hur vi ska se ut och inte se ut. För män tror jag att det är på ett helt annat sätt.

 

Jag har aldrig hört en vuxen man klaga på sitt utseende eller sin kropp. Därför har de flesta män inte brytt sig så mycket om modemagasin och annat, eftersom de redan anser sig vara helt okej. Unga män idag är mer medvetna. De inspirerar varandra och läser tidningar som är inriktade på mode och grooming för män.

Jag tror fortfarande att många män tycker det är fjolligt att bry sig om sitt utseende och sina kläder. Det är en gammal tråkig och töntig inställning som jag skulle vilja tvätta bort. Känner man sig fin, ökar välbefinnandet och självförtroendet och därmed blir umgänget med andra människor något enklare. Är inte det vad det hela handlar om?

För mig är stil något man håller sig till. Stil behöver inte nödvändigtvis innebära kostym. Hur många pajjiga herrar i tråkiga fula kostymer av sämsta snitt och material har jag inte stött på genom åren? En punkare har också stil, likaså en raggare med sin väl genomförda stil. Herrar som blir sponsrade av vissa speciella märken har inte stil, möjligen är de välklädda och ser modernt coola ut.

Vill du veta mer om män och stil? Låna min bok Karlar med Stil på biblioteket, eller leta efter ett exemplar på antikvariat.net

Kommentera

Lästips

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Friterad blomkål

av Camilla Thulin söndag, 24 februari, 2013

Möte med Christian Louboutin

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Rensa i garderoben

av Camilla Thulin söndag, 26 januari, 2014

Nu blir det reklam!

av Camilla Thulin måndag, 17 december, 2012

Paristapas

av Camilla Thulin tisdag, 21 augusti, 2012

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014

Häng med till Turkiet

av Camilla Thulin tisdag, 17 februari, 2015

Polon och Pucci

av Camilla Thulin onsdag, 16 januari, 2013

En varuhusdoldis

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012
Bläddra i arkivet