Storlekar

torsdag, 5 september, 2013 av Camilla Thulin

Nu har även SVTs eminenta program PLUS upplevt att det är något tokigt med konfektions storlekar, eller är det vår egna självbild det är fel på. Jag anser nog att det är den senare varianten. Den svenska kvinnan är itutad att stl 38 är den enda storleken som är ok. Därför är konfektionärerna tvugna att ändra sina storlekar åt helt fel håll. Sanningen är att alla kvinnor vill helst ha 36 eller 38 i sina plagg, istället för 44/46, vilken är den vanligaste storleken i landet. Jag fattar inte att man hakar upp sig på en siffra. Det viktiga är väl att plagget sitter bra. Jag är t.e.x en xs eller s hos HM – och det stämmer ej, jag slår mellan 38 och 40 beroende modell.  Man kan  ju oxå undra vilken storlek är M eller L. Det finns inga fastställda mått på de storlekarna. Det är det mest smidiga sättet att märka kläder, för då kan ingen komma och klaga på storleken, märket går då fritt från eventuella returer och klagomål.  Detta ska jag starx åka och utveckla i TV programmet PLUS. Mer om detta i eftermiddag.

image

Kommentera