Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

onsdag, 4 september, 2013 av Camilla Thulin
Fortunas goda allt-i-ett-kyckling är perfekt när man är många runt bordet.

Ingredienser:

4–6 kycklingfiléer

1 dl olivolja

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

rivet skal och saft av 2 citroner

1 tsk nymalen svartpeppar

6 potatisar

salt

hackad bladpersilja

Gör så här

1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.

3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.

4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.

5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.

Kommentera

Lästips

Lättfotad

av Camilla Thulin onsdag, 20 mars, 2013

Omlotten

av Camilla Thulin onsdag, 4 mars, 2015

Lite om smycken

av Camilla Thulin onsdag, 26 juli, 2017

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Årets Granntant 2013

av Camilla Thulin lördag, 16 februari, 2013

Flyga med hund

av Camilla Thulin onsdag, 20 januari, 2016

Sista dagarna!

av Camilla Thulin söndag, 21 juni, 2015

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 29 januari, 2014

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Dyra och billiga krämer

av Camilla Thulin söndag, 24 mars, 2013
Bläddra i arkivet