Pavlova

söndag, 1 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Hemma hos oss slängs som bekant inget i matväg. Maken gjorde ju häromdagen Torta della Nonna, till vilken det gick åt massor av äggulor. Av de sparade äggvitorna gör jag nu maräng. Gör en stor botten som någon annan afton kommer täckas med lätt vispad grädde och bär, en slags Pavlova. Sötgrisen kan ha i lite lemoncurd i grädden. Jag nöjer mig med rivet citronskal.

Recept: 4 äggvitor, 1/2 krm salt, 2 1/2 dl socker, 1 msk maizena, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk vitvinsvinäger. Vispa smeten hård. Bred ut på bakplåtspapper. In i ugnen som värmts till 225 grader. Sänk värmen till 125. Grädda i 1.5 timmar.

20130901-185126.jpg

20130901-185131.jpg

20130901-185135.jpg

20130901-185924.jpg

Kommentera