God kanin

söndag, 4 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vi äter ofta kanin. Gott kött med lite tuggmotstund. Ibland lagar jag kaninen på franskt vis, med senapsås. Idag blir det en italiensk variant, och då vi bara är två nöjde jag mig idag med ett par styckade bitar och lite extra lever. Är vi fler brukar jag köpa en hel och stycka själv. Huvudet slänger jag. Så här gör jag: bryn bitarna i smör/olivolja, salta och peppra. Ta upp och lägg på fat, pudra över lite vetemjöl. Stek levern, salta och peppra. Ta upp och lägg på fat. Lägg tillbaka de brynta kaninbitarna i pannan. Krydda med rosmarin. Har du tillgång till färsk, i med ett par kvistar. Häll på ett glas vitt vin och ett halvt glas kycklingbuljong. Låt puttra en halvtimme. Innan servering tillsätter du svarta torkade inlagda oliver samt lägger i levern. Levern är också god att äta som en aptitretare på lite smörstekt bröd. Till kaninen serverar jag pasta. Till dessert blir det ost och persikor.

20130804-174450.jpg

20130804-174457.jpg

20130804-174505.jpg

20130804-180647.jpg

20130804-180654.jpg

20130804-181601.jpg

Kommentera