Makens currykyckling

torsdag, 1 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Till ikväll har jag önskat mig makens variant på currykyckling, som lagas MED ris och paprika (helst grön). Så här går det till. Bryn kycklingbitarna. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Gör ren pannan. Gör iordning 4-5 dl kycklingbuljong. Häll 4msk olja i rengjorda pannan, ha i hot Madras Curry och vanlig Madras curry efter tycke och smak. Låt curryn blomma ut i oljan. Addera drygt 2dl ris. Tillsätt en finhackad grön paprika. Fräs. Häll på buljongen pö om pö, lägg i kycklingbitarna samtidigt som du häller i första buljongskvätten. Håll på i 20 min å dutta med buljongen. Ha ett lock på pannan. När riset är klart är allt klart. Serveras med chutney och lite yoghurt.

20130801-184845.jpg

20130801-184852.jpg

20130801-185016.jpg

Kommentera