Fiskmiddag och prisskillnad

fredag, 26 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

I afton blir det Carrelet, en knubbig fisk på 1.5 kg som får några klickar smör på sig, salt och slätbladig persilja och sedan packas in i folie. Skjuts in i ugnen på 180 grader i ca 40 minuter. Den som har fint väderkorn känner på doften när fisken är klar. Kokt potatis serveras till. Potatisen är för övrigt vansinnigt god här i Frankrike!!! Till förrätt blir det endiveblad som fått påhälsning av lite smulad roquefortost och en vinägrett. Mums att knapra på medan fisken sköter sig själv i ugnen. Dessert: Cantal och körsbär som på marknaden i 13e kostar 2 euro/kilot, i vårt 6e får man betala 14.95 euro/kilot. Hur prissegregerad kan en stad bli?

20130726-182817.jpg

20130726-182824.jpg

20130726-182832.jpg

20130726-182838.jpg

20130726-190123.jpg

20130726-190157.jpg

20130726-192549.jpg

Kommentera