Måttbandet

söndag, 21 juli, 2013 av Camilla Thulin
Ha alltid måttbandet med när du ska ut och shoppa kläder.

 

 

Ett måttband i väskan kan bespara dig både tid och många tråkiga moment. Jag är manisk med mitt måttband. Ska jag köpa nya jeans mäter jag alltid stussen, är de typ 97/98, så kan jag ha dem.

Sedan är jag alltid intresserad av grenhöjden, där blixtlåset sitter, eftersom jag är kurvig och vill inte att magen ska hänga ut och samtidigt vill jag ej ha jeansen i midjan.

Midjejeans hade jag på 1970-och 1980-talet, vill inte ha det igen. Det passar bäst på unga kvinnor. Innerbenslängden mäter jag också, för är innerbenet för kort på byxorna är det inget att tänka på. Ska jag köpa en topp eller en blus, mäter jag alltid övervidden/bystvidden först, stämmer den överens med mitt mått för dagen orkar jag prova.

Vet du med dig att dina överarmar är lite extra runda och fina, så mät överarmen på plagget du är intresserad av, är den mindre i omkrets än din egen, så strunta i att prova för du kommer garanterat att bli ledsen.

 

Kommentera

Lästips

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Klänningen, del 2.

av Camilla Thulin söndag, 21 april, 2013

Elie Saab

av Camilla Thulin onsdag, 30 januari, 2013

Läsarbrev om ny stil

av Camilla Thulin söndag, 18 oktober, 2015

Tumla runt

av Camilla Thulin söndag, 11 mars, 2018

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

Polon och Pucci

av Camilla Thulin onsdag, 16 januari, 2013

Manlig skönhetsvård

av Camilla Thulin onsdag, 6 november, 2013

Sälj kläderna

av Camilla Thulin söndag, 18 februari, 2018

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013
Bläddra i arkivet