Gazpacho

lördag, 20 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Puh vad varmt det är. Vi svalkar oss med en kall middag. Gazpacho och charkuterier, persika till dessert. Gazpacho gör du så här (2 pers cirka):
skala och finhacka en gurka, finhacka fyra tomater och en paprika, finhacka 1/2 färsk chili (kolla styrkan, min gröna var så mild att hela åkte med), grovhacka 3 vitlöksklyftor. Mixa allt. Salta, peppra, rör i olivolja och vitvinsvinäger (någon matsked). Tillsätt kallt vatten tills du får lagom konsistens. Smaka av. Min gazpacho kändes för klen, så jag adderade en schalottenlök och lite mer vinäger. Perfekt! Får sedan stå i kylen och gifta ihop sig tills det blir dags att dinera.

20130720-181008.jpg

20130720-181015.jpg

20130720-185844.jpg

20130720-185851.jpg

Kommentera