Vongole

onsdag, 19 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Igår kväll blev det en italiensk middag rakt igenom. Först en fördrink: Apero med tonic och en apelsinskiva. Sedan pasta med vongole, dvs små musslor. Efter det lite gorgonzola, och slutligen Canucci, en liten dolce. Vongolen gör du så här: fräs lite tunt skivad vitlök och färsk röd chili i en panna, addera 2 dl fiskfond och 1 dl vitt vin. Salta, peppra. Reducera en stund, dvs låt koka ihop. Var försiktig med saltet dock, buljongen kan vara tillräckligt salt. Koka pastan nästan klar, spara lite pastavatten vid sidan av. Häll av pastan. Koka de tvättade små musslorna i den reducerade fonden. Locket skall på. Vongolen är klara när de öppnar sig. I med pastan, låt allt puttra ihop. Späd med pastavatten om det behövs. Klart att servera!

20130619-090319.jpg

20130619-090335.jpg

20130619-090344.jpg

20130619-090352.jpg

20130619-090401.jpg

20130619-090408.jpg

20130619-090327.jpg

Kommentera