Skärp och midjor

söndag, 26 maj, 2013 av Camilla Thulin
Skärpet lever en egen tillvaro. Trenderna går upp och ner. Jag upplever att skärpet varit lite i skuggan under början av 2000-talet. Förmodligen för att modet varit tunika till långbyxor, eller tights.

Vi har varit fokuserade på flicktants mode med dold kropp. Därför har många kroppar svällt ut lite. På 1940-, 50- och 60-talet bar ju kvinnor gördlar och korsetter, för många en plåga och för andra ett himmelrike. Kroppens muskler formar sig och midjan infinner sig naturligt.

Idag är midjan större eftersom vi inte tuktat den. Kvinnor var fylliga även förr, men formen var kurvigare. Idag skäms de flesta kvinnor för sina kurvor, man upplever att man är tjock då midjans mått är c:a 30 cm mindre än stussmåttet, vilket är helt galet, eftersom de flesta ser ut så.

De flesta kvinnor under 55 har ofta ingen koll på vart midjan sitter. Höfterna har blivit den nya midjan. Jag tycker att det är jobbigt att ha skärp på höfterna, eftersom skärpet rör på sig, föredrar jag ett midjebälte eller möjligen skärp i ett par jeans. Har man lite midja är skärp idealiskt, för då slipper man att kjolen åker runt på kroppen, plötsligt sitter blixtlåset fram, som var avsett att sitta i sidan eller till och med bak.

Har du ingen midja, så kan ett skärp på höften trolla lite över en löst sittande klänning eller tunika. Har du midja så är det snyggt att accentuera den med ett brett bälte. Skärp kan också fungera som träning för magen. Du håller in magen av bara farten med hjälp av midjebälte. Du kan piffa upp en enkel klänning med ett bälte. Bältet kan sätta tonen, det kan vara kraftigare mer rejält på dagen och kanske i guld om kvällen. Är du inte van vid skärp, men är sugen på att prova, börja lite lugnt. Ge dig inte å det värsta bältet på en gång. Jag tror att en liten invänjningsperiod är att föredra. Kanske du inte gillar skärpet, då är det bara att lägga ner de planerna.

Kommentera

Lästips

Walter van Beirendonck

av Camilla Thulin onsdag, 10 september, 2014

Vad är dans?

av Camilla Thulin söndag, 6 december, 2015

Sista dagarna!

av Camilla Thulin söndag, 21 juni, 2015

Underbara spetsar

av Camilla Thulin fredag, 27 oktober, 2017

Kostymskolan, del 1

av Camilla Thulin onsdag, 14 augusti, 2013

Hubert de Givenchy

av Camilla Thulin söndag, 16 februari, 2014

Kusin Thomas Recept

av Camilla Thulin söndag, 11 maj, 2014

Elie Saab

av Camilla Thulin onsdag, 30 januari, 2013

Lättfotad

av Camilla Thulin onsdag, 20 mars, 2013

Dekolletaget

av Camilla Thulin onsdag, 27 februari, 2013
Bläddra i arkivet