Äkta Vitello tonnato

söndag, 12 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Jag slänger aldrig mat. Kokar gärna soppa på en spik. Gårdagens urgoda kalvstek blir dagens middag, i form av Vitello Tonnato. Maken får skära steken tunt, liksom droppa i oljan när jag slår en majonnäs. Hemmagjord majonnäs gör man på nolltid, hemligheten är att alla ingredienser måste vara rumsvarma. Rör ihop 2 äggulor+ 1 msk vinäger + 1 tsk dijonsenap. Vispa i 2.5 dl olja (eller mindre) DROPPVIS. Vispa hela tiden. Klart. Smaka av med salt och peppar. Såsen ovanpå den tunt skurna kalvsteken består av: tonfisk på burk, mosade sardeller, kalvspad, majonnäs, salt och peppar. Dekorera med kapris och citron. Voila!20130512-133154.jpg

20130512-133234.jpg

20130512-133251.jpg

20130512-182629.jpg

20130512-182638.jpg

20130512-182651.jpg

Kommentera