En karl i duschen

fredag, 3 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Jag går till Piscine Jean Taris och simmar. En väldigt trivsam simanläggning då hela ena långväggen som är glasad vetter ut mot en vacker trädgård. I den prunkar det just nu för fullt. När man går på franskt badhus går det lite annorlunda till än i Sverige. För det första är det billigare, 3 euro för ett enstaka besök, dvs 27 kronor. Väl inne byter man om i en liten hytt och låser sedan in kläderna i ett skåp. Dusch innan hopp i bassängen är förstås obligatoriskt. Och här kommer den STORA skillnaden. Duschen är mixad, för både män och kvinnor. I hytten byter man alltså om till badkläderna. Att stå sida vid sida med främmande män (och kvinnor) som efter simningen tvättar håret och skrubbar sig INNANFÖR badkläderna, är att komma den franska (bad)kulturen inpå skinnet. Badmössa är förresten också obligatoriskt. Och det är bra, det blir mindre hår i bassängen. Just det borde de svenska simhallarna ta efter.

20130503-090157.jpg

Kommentera